King Kelvin Apple

Comfort food zijn de voornaamste gerechten die ik zelf met iKi Beer Thai Sweet Basil zou combineren. Maar in dit geval wil ik laten zien dat het ook heel goed breed gastronomisch inzetbaar is met fine dining gerechten. We combineren Thai Sweet Basil met Alaska Kingkrab, creme van jasmijn en limoenblad met Granny Smith Appelen.

INGREDIENTEN

– 2 klusters Verse Kingkrab (diepvries is het al gekookt)
– 2 el kokoscreme
– 100 gram Oscietra kaviaar
– 1 limoen
– Zout/Peper
– Olijfolie
– 7 Jasmijnbloemen Koppert Cress
– 6 limoenbladeren Koppert Cress
– 6 eidooiers
– Gula Jawa
– 500ml kokoscreme
– 6 Granny Smith Appels
– 1 sousvidezak
– 1 sousvideapparaat

BEREIDING

Kook de verse Kingkrabclusters voor 6 minuten en haal ze eruit. Laat ze vervolgens 5 minuten afkoelen op het aanrecht.

Tussentijds doe je 500ml kokoscreme in een sousvidezak met limoenblad en jasmijn. Trek dit vervolgens vacuum. Laat het 45 min op 70 graden trekken in een stoomoven.

Knip vervolgens met schaar de Kingkrab scharen open en haal het vlees eruit. Dit meng je vervolgens met 2el kokoscreme en zestes van 1 limoen en eventueel snufje zout en/of peper. Zet het in de koeling om op te stijven.

Klop de eidooiers schuimig en voeg naar smaak Gula Jawa toe. Een klein kruid zoetje mag het hebben. Vervolgens gaan we het au-bain-marie tot een creme kloppen en de dooiers garen tot het 70 graden heeft bereikt. U zult zien dat het een lobbige emulsie is geworden.

Snijd de kop van Granny Smith er af en hol het uit met een lepel. Het klokhuis mag je weg gooien, de rest van de uitgelepelde appel kun je brunoise snijden en als laatste door het mengsel van kingkrab roeren. Het geeft nog wat extra bite en fraiseur.

We gaan het afmaken! Als eerste doen we op de bodem de lobbige creme van limoenblad en jasijn. Vervolgens met een klein theelepel vult u de appel tot 95%. Als laatste topt u het af met Oscietra-kaviaar.

Na 45 minuten

Lemongrass by Kelvin Lin

Ik ben trots op dit biertje. Samen met de brouwer van iKi Beer waren we op zoek naar de smeltkroes van smaak. Eentje die sporen achterlaat in je geheugen, maar ook in je mond. Lemongrass by Kelvin Lin zorgt voor zo’n moment waarvan je denkt ‘hey, dat is nieuw’.

Ideaal te combineren met deze heerlijke Tom Kha Kai soep. Ga jij voor die ervaring rijker?

IKI BEER BY KELVIN LIN

Samen met top-chef Kelvin Lin zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe smaken. Een ontdekkingsreis van proeven, ervaren en combineren. Wat een tocht, wat een uitkomst. Ervaar ze allemaal en geniet.

OOK IN JOUW KEUKEN OF RESTAURANT? NEEM
CONTACT OP.

Onderwijsboulevard 225 – 5223 DE
‘s-Hertogenbosch – the Netherlands