Broodje Shoarma

Klassieke recepten in een nieuw jasje? Een broodje shoarma, maar dan anders. Kelvin gebruikt hiervoor iberico lap met een gerookte geitenhangop met munt en koriander en groot stukken naanbrood.

INGREDIENTEN

– 2 kg lamschouder
– 15 tenen knoflook
– 4 uien
– Tomaten
– Olijfolie
– Indiase Naan brood
– Ras el hanout
– Geiten hangop
– Munt en koriander (vers)
– Boter

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 130 graden. Bind de lamschouder indien nodig bij elkaar met keukengaren. Bestrooi de lamsschouder met zout, peper en raz el hanout kruiden. Smelt de boter en olie in de braadslede en braad de lamsschouder rondom bruin. Uit de slede halen en apart leggen, maar het vet niet weggooien.

Je kunt deze bereiding ook in een grote pan doen als dit makkelijker gaat. Snij de uien in ringen en de knoflook in plakjes en bak deze in de braadslede. Voeg naar smaak extra specerijen toe zoals kaneel, kardemon, kruidnagel. Klassieke ras el hanout bestaat uit gemiddeld 25 specerijen, terwijl de kant en klare meestal uit 6-8 specerijen bestaat. Beetje oppimpen mag dus ! Plaats de lamschouder terug in de braadslede, steek in het dikste stuk de kernthermometer en zet het geheel in de oven.

Als de kerntemperatuur een waarde van 57 graden heeft bereikt verhoog je de temeratuur van de oven naar 170 graden. Als een kerntemeratuur van 65 graden is bereikt is de lamschouder klaar. Naanbrood kan de laatste 5 minuten mee de oven in. Tussendoor maken we de saus van geitenhangop met zeezout, gesneden munt en koriander. Vlees trancheren en op het naanbrood, saus en chutney erop , rollen en lekker eten.

De schepper van smaak

Stop even met scrollen. Adem in, adem uit. Zelden trof ik een smaakversterker aan in bier, maar dat is vanaf vandaag anders. Niet alleen geniet jij van dit heerlijke recept. Het daagt je niet alleen uit in de keuken, maar ook qua smaak blijft er iets hangen.

Je proeft het. Het kruidige Raz el Hanout met dit recept door Kelvin Lin zorgt ervoor dat ik besef wat smaak doet. En weet je wat dat smaakt goed. Probeer dit recept Broodje Shoarma by top-chef Kelvin Lin en geniet van het moment.

IKI BEER BY KELVIN LIN

Samen met top-chef Kelvin Lin zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe smaken. Een ontdekkingsreis van proeven, ervaren en combineren. Wat een tocht, wat een uitkomst. Ervaar ze allemaal en geniet.

OOK IN JOUW KEUKEN OF RESTAURANT? NEEM
CONTACT OP.

Onderwijsboulevard 225 – 5223 DE
‘s-Hertogenbosch – the Netherlands